
معلمان هرسال تحصیلی با عدهای دانش آموز آشنا میشوند که هر کدام ویژگیهای اخلاقی خاصی دارند. دانش آموزان را از نظر اخلاقی، میتوان به گروههای: حساس، خوش خلق، بدخلق، آرام، پر جنب و جوش، حسود، مغرور و . تقسیم کرد. معلمی یکی از مشکلترین مشاغل است و دلیل این ادعا همین تفاوتهای اخلاقی و فردی شاگردان میباشد. یک معلم باید حداقل 30 دانش آموز که هر کدام دیدگاه متفاوتی دارند را یکسان نموده و تدریس نماید.

اختلاف در اکثر بچهها آشکار است، همان گونه که اختلاف فردی و تفاوت دیدگاه در یک جفت دوقلوی همسان که از لحاظ ویژگیهای وراثتی و محیط زندگی نسبتاً یکسان هستند نیز وجود دارد؛ چه رسد به دانش آموزانی که از خانوادههای متفاوت و سطوح اجتماعی ناهمگون در یک کلاس جمع شده باشند. البته معلمان عزیز به مسئولیت عظیم خویش واقف هستند و میدانند که وظیفهشان تنها آموزش محتویات کتاب درسی نیست؛ چون تربیت یک فعالیت اجتماعی میباشد و صورتی برای حیات جامعه است که تاریخ، درجه رشد، تحول و امیدهای آینده هر جامعهای را نشان میدهد. میزان تلاش، همت و فعالیتهای افراد جامعه در آینده بستگی به عملکرد معلمان، در رابطه با تربیت صحیح شاگردان دارد. بنابراین، شناخت اخلاق هر دانش آموز بر معلم تاکید میشود تا با نگاه نکته بین خود در تقویت محاسن اخلاقی و ترک معایب آن بکوشد.
معنی اخلاق

کلمه اخلاق، جمع خُلق به معنای صفت درونی و نفسانی است. هر کس در طول شبانه روز کارهایی انجام میدهد؛ گاه کار خوب و شایسته، گاه بد و ناشایست. در اثر تکرار این کارها و اعمال ظاهری،در درون انسان حالات و صفاتی به وجود میآید؛ این حالات و صفات را اخلاق میگویند. برای آنکه انسان بتواند خود را تربیت کند و رشد دهد، باید از خوبیها و بدیها آگاه شود.
بدیها را از خود دور سازد و خوبیها را در خود به وجود آورد. معلمان الگوی بی چون و چرای بچهها در عادات اخلاقی هستند؛ و باید پیش از هر عملی آگاهی لازم درباره اخلاق هر دانش آموز به دست آورند تا در تربیتی صحیح، آنان را یاری کنند. آشنا شدن معلم با خصوصیات اخلاقی دانش آموزان، معمولاً در هفته اول سال تحصیلی برای مقاطع ابتدایی (که معلم دروس مختلف فقط یک نفر است) و برای دیگر مقاطع تحصیلی طی دو یا 3 هفته اول حاصل میگردد. آموزگار با شناخت علم اخلاق میتواند بیشترین تأثیر را بر شاگرد خود داشته باشد. علم اخلاق، علمی است که انسان را در شناخت صفات درونی خود و دیگران یاری میرساند. علم اخلاق، دو نکته را به هرکس میآموزد:
- تعریف و توضیح صفات خوب و بد اخلاقی.
- آموزش روش از بین بردن صفات بد و به وجود آوردن صفات خوب.
porsesh mehr دانش ,اخلاقی ,اخلاق ,صفات ,شناخت ,وجود ,دانش آموز ,دانش آموزان ,شناخت اخلاق منبع
درباره این سایت